Citroentaart recept


Citroentaart recept
Een Citroentaart recept is echt iets waar je van moet houden. Als je een liefhebber bent van de frisse smaak van Citroen dan mag je dit niet missen.

Ingrediƫnten en bereiding:citroentaart
Voor het deeg wordt 250 gram bloem gemengd met 70 gram poedersuiker. 125 gram ongezouten boter wordt in kleine blokjes gesneden en aan het mengsel gevoegd. Kneed dit samen tot het deeg op boordkruimels lijkt. Scheid 2 eieren en voeg het eigeel aan het mengsel toe. Mocht het deeg nu niet meer kruimelig zijn dan kan je er twee eetlepels water aan toevoegen. Maak van het deeg een bal en druk hem vervolgens plat tot een bodem. Pak de schrijf in met folie en doe hem dertig minuten in de ijskast om af te koelen. Je deeg is nu klaar voor de citroentaart.

Meng 5 eieren, 150 ongeslagen slagroom, 140 gram kristalsuiker en 100 ml citroensap door elkaar heen. Je mengt alles goed met een garde door elkaar. Pak vervolgens 2 eetlepels citroenrasp en meng dit door het mengsel heen.

Pak het deeg uit de koelkast en rol het deeg dun uit. Zorg ervoor dat de bodem van een 23 centimeter taartbodem bedekt is. Snij het gedeelte dat je overhoudt weg en prik gaten in de bodem. Vervolgens laat je het deeg weer opnieuw rusten voor 30 minuten.

Als de 30 minuten bijna voorbij is kan je de oven voorverwarmen op 160 graden. Pak aluminiumfolie en leg dit bovenop de bodem. Bovenop de folie leg je ongekookte rijst en bak je de bodem 10 minuten. Haal de bodem uit de oven en haal de folie met rijst weg en stop de bodem voor nogmaals 20 minuten in de oven. Giet nu je citroenmengsel over de bodem heen en bak de bodem met vulling 30 minuten. Je citroentaart is klaar zodra de vulling niet meer beweegt en zachtjes in de vorm schudt. Daarna kan je de taart laten afkoelen en opeten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>